top of page

Hvad er ChatGPT

Opdateret: 13. mar. 2023

Du har måske hørt om den chatbot, der blev lanceret i november 2022 fra firmaet OpenAI. I løbet af få dage havde den 1 million brugere! Fordi man kan tale med den i naturligt sprog er den naturligt blevet meget populær.


GPT står for "Generative Pre-trained Transformer" og henviser til en type store neurale netværk, der er trænet på store mængder af tekstdata for at generere naturligt sprog.


Fordi GPT er trænet på massive datamængder kan det producere tekst der klinger helt naturligt og kan være svært at skildre fra tekst forfattet af mennesker.


Her spørger jeg den om vi mennesker har brug for et etisk kompas når vi arbejder med den type bots. Og den er jo heldigvis ret enig med mig. Ofte giver den nogle meget nuancerede svar.

Men der er også faldgruber og ting den ikke kan svare på - eller værre endnu, hvor den giver direkte forkerte svar. Det er dog forholdsvist sjældent at det stikker helt af for netop ChatGPT.


Tværtimod bliver den ofte kritiseret for at være for "woke". Og det kan komme til at minde om censur hvis den ikke vil tale om Trump eller nogen republikanere, men gerne om Biden og demokraterne.


27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page