top of page

Gode prompts

Opdateret: 10. apr. 2023

Alle taler om prompts efterhånden om "Prompt Engineering" som det nye sort!


Det er helt sikkert også en vigtig egenskab at kunme og det ser ud til at være vigtigt en god tid frem. For selv om funktionaliteten i netop ChatGPT og Bing bliver bygget ind i Microsofts og Googles værktøjer - skal vi stadig kunne have den mest effektive dialog med dem, som det kræver, for at vi får de svar vi ønsker.


Det er min påstand at du ikke behøver at være specielt teknisk minded for at være god til at prompte. Det er vigtigere at du ved noget om sprogets opbygning og har en grundforståelse for hvordan ChatGPT virker.


Her er mine 4 råd når du bruger ChatGPT:


1) ChatGPT er IKKE Google

Lad være med at bruge ChatGPT, som om den er en søgemaskine. Den er nemlig en halvringe søgemaskine og i bedste fald, får du et halvringe svar. Husk også på, at ChatGPT OGSÅ er trænet på jokes, memes, halvdårlige Hollywood manuskripter og diverse mere eller mindre tvivlsomme SoMe opslag. ChatGPT lyver af og til, så jeg synes personligt, den er bedre at bruge, hvis du selv har noget input, du kan få den til at lege med.


Desuden er ChatGPT selv i nyeste version kun trænet på data frem til September 2021. Jeg ville personligt IKKE bruge den som søgemaskine med mindre jeg selv kunne vurdere outputtet. Her ville jeg hellere bruge Bing, som faktisk også er en søgemaskine man kan chatte med.


2) Brug simplificer-metoden

Brug den til at omskrive noget du synes er svært. Læs en tekst ind du skal læse og få den til at forklare det som om du er 10 år.


3) Brug roller

Giv ChatGPT en rolle og bed den vurdere et spørgsmål du har brug for sparring på. Al erfaring viser at ChatGPT bliver meget bedre, når den ved at den er din virksomhed CIO eller CFO el. andet.


4) Brug Kritiser-dig-selv metoden

Hvis du har set min vide om et hack til ChatGPT vil du vide at ChatGPT bliver bedre, hvis du efter du har bedt den eksempelvis komme med 5 geniale og friske overskrifter til dit næste linkedinopslag, bagefter beder den være sin egen skarpe kritiker på netop de overskrifter. Til sidst kan du bede den om - på baggrund af sin egen kritik - at vælge den bedste overskrift og eventuelt forfine denne, afhængig af dens kritik. Det virker som regel ret godt.


Det bedste er at bruge noget tid på at lege med ChatGPT og styrken ligger, når du har fået en dialog op at køre med den og du kan gå gradvist dybere ind i dialogen. Den bliver faktisk en helt fin sparringspartner :)
116 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page