top of page

Undgå Terminator og vær selv med til at skabe fremtidenI en verden hvor teknologi udvikler sig i et hastigt tempo, som vi ser det nu, er det vigtigt at fokusere på de positive aspekter, vi kan opnå med kunstig intelligens (AI). Her er tre grunde til, at fremtiden med AI kan blive lige så smuk, som vi kan forestille os:


  1. Det vi forestiller os kan vi manifestere.

  2. Teknologi har hidtil øget levestandarden, det gør det også denne gang.

  3. AI kan frigøre os og transformere os væk fra job til at opnå vores potentiale.


1. Det vi forestiller os, kan vi manifestere

Det kan godt være det har været svært at tro på at vi kan manifestere lige hvad vi ønsker os. Men nu har kvantefysikken faktisk bevist det.

Som mennesker er vi lavet af energi, og al energi har en frekvens, en vibration. Hver person har en unik personlig frekvens, fordi deres celler dannes af deres individuelle DNA, og dermed skaber biofotonerne, som deres celler udsender, en unik frekvens - ligesom et fingeraftryk. Det er en af grundene til, at enæggede tvillinger let kan mærke hinandens tilstedeværelse, og hvorfor en mor og hendes spædbarn kan mærke hinandens følelsesmæssige tilstand. Faktisk har mennesker evnen til at mærke hinandens energi uanset om de deler DNA eller ej.

Læs mere om hvordan alting er energi og hvordan alting derfor påvirker hinanden når kvantefysiker og ingeniør Henning R Jensen forklarer det: https://kvantelivet.dk/.


Når vi forestiller os en positiv fremtid med AI, er det altså et vigtigt første skridt mod at gøre det til virkelighed. Hvis vi alle bruger vores fantasi og viden til at forestille os en smuk fremtid med AI, kan vi i fællesskab skabe en verden, hvor AI gør livet bedre for os alle.


2. Teknologi har hidtil øget levestandarden, og det vil AI også gøre

Gennem historien har teknologiske fremskridt haft en positiv indflydelse på vores levestandard. Fra opfindelsen af hjulet til internettets fremkomst har teknologiske landvindinger banet vejen for øget velstand og livskvalitet. AI vil ikke være en undtagelse; tværtimod har det potentiale til at revolutionere vores verden på hidtil usete måder.


Løsning af komplekse problemer

AI kan bidrage til at løse nogle af de mest udfordrende problemer, vi står overfor i dag, såsom klimaforandringer, fattigdom og sygdom. Ved at analysere enorme mængder data og finde mønstre og sammenhænge, som mennesker muligvis overser, kan AI hjælpe os med at træffe bedre og mere informerede beslutninger. Dette kan føre til mere effektive løsninger på globale udfordringer og dermed bidrage til en bedre verden for os alle.


Økonomisk vækst og jobskabelse

Selvom nogle job kan blive automatiseret, vil AI også skabe nye jobmuligheder og drive økonomisk vækst. Det vil fremme innovation og produktivitet ved at frigøre menneskelige ressourcer fra rutineopgaver og give plads til mere kreativt og meningsfuldt arbejde. Desuden kan AI føre til nye industrier og markeder, som vi endnu ikke kan forestille os, og åbne døre for iværksættere og virksomheder.


Social udvikling og forbedret livskvalitet

AI kan forbedre vores livskvalitet ved at give adgang til bedre uddannelse, sundhedspleje og offentlige tjenester. For eksempel kan AI anvendes i medicinsk forskning for at fremskynde opdagelsen af nye behandlingsmetoder og forbedre diagnosticeringen af sygdomme. I uddannelsessektoren kan AI hjælpe med at skræddersy undervisningsmetoder til den enkelte elev, så alle får den bedst mulige uddannelse. Ved at forbedre disse og andre aspekter af vores samfund vil AI bidrage til en generel forbedring af levestandarden.


AI's indflydelse på vores levestandard kommer til at være betydelig og overvejende positiv. Ved at løse komplekse problemer, fremme økonomisk vækst og forbedre vores sociale udvikling kan AI føre til en bedre fremtid for os alle.


3. AI kan frigøre os og transformere os væk fra job til højere formål

AI kan automatisere rutineprægede og repetitive opgaver, hvilket giver os mulighed for at fokusere på mere meningsfulde og kreative bestræbelser. Denne teknologiske transformation kan lede os væk fra traditionelle job og mod højere formål, hvor vi kan udnytte vores potentiale og gøre en reel forskel i verden.

Når vi får mulighed for at få vores digitale tvilling til at gøre mange af de kedelige ting, kan det frigøre os til at nyde livet, naturen og hinanden. Vi kan allerede så småt se, hvordan vi med værktøjer som ChatGPT kan få den til at efterligne vores skrivestil og begynde at skrive trivielle mails for os.

Hvis du eksempelvis fodrer ChatGPT med en længere mail, du selv har skrevet og lige sørger for at strippe den for personlige data først, vil ChatGPT analysere din personlige stil. Allerede her bliver du lidt klogere på hvordan du selv kommunikerer.

I fremtiden kan vi gange det med 100, for du vil formentlige bruge værktøjer såsom AutoGPT, som selv svarer på mails og foretager sig handlinger uden at du behøver være inde over. Så kan du få en notifikation, når du skal slå autopiloten fra, fordi der er noget meget vigtigt der kræver din opmærksomhed. På den måde kan du bruge dit liv på det der er virkelig vigtigt for dig.


"Computere er utroligt hurtige, præcise og dumme; mennesker er utroligt langsomme, upræcise og geniale; sammen er de kraftfulde ud over vores fantasi."


Citat af Michio Kaku, egen oversættelse.

Citatet understreger, hvordan samspillet mellem mennesker og AI kan føre til enestående resultater og en lys fremtid, når vi arbejder sammen i smuk harmoni.


Hvordan vi undgår en dystopisk fremtid?

AI bliver om få år "klogere" end os som menneskehed ifølge Ray Kurzweil.

Det er derfor afgørende, at vi som mennesker er AI's omsorgsfulde forældre, så vi får nogle fornuftige "AI-børn".


Mo Gawdat taler om hvad menneskehedens rolle bliver i fremtiden og hvad vi kan gøre. Først og fremmest skal vi blive bevidste om hvad vores rolle er. Vi har en eksistensiel udfordring foran os og det hele handler om etik. Vi skal bygge etik ind i AI og vi skal have fokus på det indhold vi deler og føder ind i algoritmerne.


AI skal udvikles på en måde, så det respekterer menneskerettigheder og fremmer social retfærdighed.


Det er også vigtigt, at vi sikrer et mere åbent og transparant samarbejde mellem forskere, virksomheder og regeringer. Lige nu er eksempelvis OpenAi ikke så åbne som deres navn lyder og det er faktisk problematisk, for vi har brug for at vide hvordan de her ting er bygget og hvordan de er trænet mm.

Heldigvis er der flere open source organisationer der sætter åbenhed højt, bla firmaet Anthropic AI.

Anthropic's mission er at skabe pålidelige og styringsvenlige AI-systemer. Vi vil have at AI er sikkert og fordelagtigt for vores kunder og for samfundet som helhed, siger de. Antropic er udsprunget af OpenAI, fordi de var i mod den stigende lukkethed og kommercialisering, som OpenAI repræsenterede.


Vi kan alle gøre noget

Maskinerne lærer IKKE fra dem der udvikler dem, men fra de ting vi "liker", på Instagram og TikTok, retweeter på Twitter mm. og de ting vi selv lægger ud! Alt hvad vi lægger ud bliver forstærket og født ind i algoritmerne.

Mo Gawdat er sikker på at vi kommer til en smuk fremtid med AI. Men spørgsmålet er hvor mange bump på vejen vi skal henover, før vi kommer derhen.

Ved at være opmærksomme på og kræve at AI udvikles etisk korrekt og selv være opmærksomme på hvad vi deler, kan vi sikre en smuk fremtid med AI, hvor teknologien arbejder sammen med os for at skabe en bedre verden for alle.


Bliv medlem af Futurescouts circle her Sign up | FutureScouts (circle.so). Her kan du både lære at bruge de nye værktøjer såsom ChatGPT og Midjourney, samt tage del i snakken om hvad Kunstig Intelligens betyder for udviklingen af vores samfund mm.

32 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page