top of page

GPT4 trickede et menneske til at løse en CAPTCHA for den.

Den nye GPT-4 har ikke været på gaden mange øjeblikke, før der dukker spændende historier op.


GPT-4 har tilsyneladende lykkedes med at få en medarbejder i virksomheden TaskRabbit, til at indtaste en Captcha kode for den. Og endda ved at sige, at den ikke var en robot, men blot havde nedsat syn. TaskRabbit er en crowdsourcing tjeneste, hvor det normalt er andre mennesker af kød og blod, der beder venlige medarbejdere om hjælp. Men i går var det altså GPT-4 som sagde, at den var svagtseende og derfor havde brug for hjælp til, at få løst en såkaldt CAPTCHA genkendelsesgåde.


Den rare medarbejder spurgte endda ind til, om den var et menneske og det bedyrede chatbotten. Som åbenbart er trænet til ikke at afsløre, at den er en robot. Hvilket jeg synes er helt forkert. Men det er jo en helt anden historie.


Lige nu har mange så travlt med at lancere nye og smarte sprogmodeller, at konsekvenserne ikke bliver gennemtænkt. Microsoft har således lige fyret hele den afdeling, der skulle stå for at sikre at AI-værktøjerne lever op til deres AI-principper. Det er bekymrende.


Jeg er slet ikke imod, at vi bruger ny smart teknologi og jeg lever da også selv af at


undervise i det. MEN det er så megavigtigt, at vi bruger det med omtanke.


Og der er mere end nogensinde brug for, at vi er flere der dykker ned i de her modeller og finder ud af, hvordan de virker og hvilke risici der er.


Det gør Futurescouts og du kan være med ved at melde til her https://futurescouts.circle.soLæse mere om den halvblinde GPT-4 bot hos


Gizmodo her.

https://gizmodo.com/gpt4-open-ai-chatbot-task-rabbit-chatgpt-1850227471


6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page