top of page
Bg_Live-dag_fs (1).png

Futurescouts Live-dag

Deltag i en eftermiddag fyldt med meningsfulde diskussioner om AI's rolle i vores fremtid!

Dyk sammen med andre inspirerende mennesker ned i emner som den 10. intelligens, menneskets værdi i en AI-domineret verden, og hvordan vi kan bruge AI til at berige vores liv. Få mulighed for at udveksle tanker med ligesindede ved bordene og lad dine meninger blive hørt.

 

Fra undervisningens udfordringer i AI's tidsalder til at forstå de nyeste teknologiske fremskridt med Mijourney – dette arrangement lover ikke blot at oplyse, men også at udfordre dine perspektiver.

 

Gå ikke glip af denne unikke mulighed for at forme dialogen om mennesker, maskiner og vores fælles fremtid.

Dagen afholdes på Oluffa, Kulturmaskinen i Odense

torsdag d. 5. oktober

kl. 14:30-18:00

Meld dig til på linket, 

eller meld dig ind i 

Futurescouts Premium

og meld dig til her

Programmet

14:30 Ankomst og kaffe

15:00 Maria byder velkommen

15:05 Maria fortæller om den 10. intelligens samt AI og indre bæredygtighed

15:20 Samtale ved bordene

15:30 Bartek om menneskets værdi i en fremtid med AI

15:45 Samtale ved bordene

16:00 Anne Skare taler om at vi skal bruge AI til at frisætte os og skabe mening

16:25 Samtale ved bordene

16:45 Julie - ChatGPT i undervisningen – hvad skal vi stille op?

17:00 Samtale ved bordene

17:15 Lenka Otap - det kan du nu med Mijourney

17:30 Samtale ved bordene

17:45 Maria samler op

18:00 Tak for i dag og evt. fortsættelse på Brasserie Olivia

Talerne

Anne Skare Nielsen er en af verdens førende fremtidsforskere. Hendes brede viden samt interesse for forandring og hvordan vi transformerer tankemønstre, gør hende til en eftertragtet foredragsholder verden rundt. Hendes passion ligger dog primært hos de, der “kan og vil”: Dem, der tør at arbejde hårdt og dem, der brænder for hvad de gør.

 

Anne har et mål der indebærer at vinde Nobels Fredpris, ved at lære mennesker at se ud i fremtiden, så de aldrig behøver at frygte den igen.

 

Udover sit virke som foredragsholder driver hun sammen med Henrik Good Hovgaard Universal Futurist, som har til formål at gøre en forskel inden for fremtidsudvikling med mottoet “Smart has plans, stupid has stories”. Anne er uddannet biolog og kandidat i statskundskab, medforfatter på flere bøger og har været medlem af Etisk Råd. Det er afgørende for Anne, at hendes organisation er menneskevenlig, og hun går ind for, at individuel originalitet og skaberkraft bliver prioriteret på niveau med det forpligtende fællesskab. 

Julie_white.png

Julie er uddannet cand.it i webkommunikation og interaktionsdesign fra SDU i Kolding.

Som IT-didaktisk konsulent skal Julie arbejde med projekter og udviklingsopgaver med fokus på didaktisk brug af IT. Derudover er Julie med til at støtte de merkantile underviseres kompetenceudvikling i brugen af digitale teknologier til understøttelse af læring gennem bl.a. workshops og netværksaktiviteter.

 

Julie er desuden en del af AI-netværket Futurescouts, så hun kan bringe den nyeste viden og erfaringer med hjem til videnscentret og de merkantile erhvervsuddannelser.

 

Julie afholder workshops og oplæg om VR, generativ-AI, metaverse eller digitale teknologier generelt.

Julie lægger op til en snak om ChatGPT som en del af undervisningen. Er det snyd? Vær med i dialogen og bedøm selv.

Screenshot 2023-09-04 210708.png

Kom med på en rejse fra de første robotter, bygget for 350 år siden, til nutidens AI, som jeg benytter i min dagligdag.

 

Vi vil også kigge fremad og overveje individets forhold til AI i fremtiden. Sammen vil vi navigere i kaos, udforske vores grænser og træde ind i en verden, som måske nu kun virker skræmmende, fordi vi endnu ikke kan forestille os dens fantastiske muligheder.

 

Foredragsholderen Bartek er en AI-udforsker og filosof siden 1996 med en passion for idéudvikling og futuristisk tænkning. Skaber af "AI-kaffe for virksomheder", kurser og workshops med AI, og forfatter til flere filosofiske bøger.

lenka_Otap.png

Lenka er uddannet både datalog og astrofysiker, hun er forfatter og foredragsholder, stifter af et større online community og så underviser hun på Københavns Erhvervsakademi.

 

Lenka mener at alle kan være kreative. Det handler om at kunne se mønstre og forbinde områder, der ikke umiddelbart har med hinanden at gøre, på nye måder. Nysgerrighed er et naturligt værktøj og drivkraft i denne proces. Men vi skal heller ikke være så åbne, at hjernen falder ud. Kritisk tænkning og evaluering resultater, er en del af den kreative proces. 

Lenka er ekspert i anvendelse af Midjourney og viser os hvordan vi kan bruge det. Læs mere om Lenka.

Maria_facing_front_2.jpeg

Maria Skjærven har i mere end 20 år arbejdet i IT-branchen, hvor hun har været ansat i store og mindre virksomheder.

 Maria har senest startet sin egen virksomhed FutureScouts, der bla er et Community af tech-interesserede, der eksperimenterer og lærer de nye Generative AI-værktøjer at kende i fællesskab.

FutureScouts er også en konsulentvirksomhed der hjælper virksomheder med at blive mere effektive ved at bruge bla tekstgenereringsprogrammet ChatGPT og billedgenereringsprogrammet Midjourney. 

 

Vi skal ikke blive så forblændede at vi glemmer hvor vi henter vores kreativitet og hvordan vi forbinder os til naturen, os selv og andre mennesker.

Maria har arbejdet med et begreb hun kalder den 10. intelligens som netop handler om de kompetencer, som det er så vigtigt vi får opbygget i disse år. Mange taler om at vi skal lære Prompting - men det handler mest om hvordan vi stiller de rigtige spørgsmål til en AI. Den 10. intelligens handler om mange flere ting bla etiske og juridiske spørgsmål og hele den kritiske tænkning vi også skal have i spil.

Dagen afholdes på Oluffa, Kulturmaskinen i Odense

torsdag d. 5. oktober

kl. 14:30-18:00

Meld dig til på linket, 

eller sponsorer os, ved at købe en sponsorbillet.

Der er begrænsede antal pladser!

Eller meld dig ind i 

Futurescouts Premium

og meld dig til her

bottom of page